موضوع «سفر در زمان» در سال ۱۹۸۴، یک ایده ناب و تازه بود. هر چند درست یک سال بعد از اکران ترمیناتور ۱، شاهد فیلمی از رابرت زمکیس (Robert Zemeckis) به نام Back To The Future بودیم که توانست از زاویه دید علمی به این مقوله پرداخته و فیلمهای آینده در سبک علمی-تخیلی را تحت تاثیر خود قرار دهد. با این اوصاف، جیمز کامرون در ترمیناتور از المان «سفر در زمان» به صورت هوشمندانه استفاده کرده تا ایده سفر در زمان، باعث پیچیدگی بیش از حد داستان نشود.
تمام بدبختیهای فیلم ترمیناتور از نقطهای شروع شد که در آیندهای دور، هوش مصنوعی قدرتمندی به نام اسکاینت وقتی میبیند از پس گروه مقاومتی که انسانها تشکیل دادهاند برنمیآید، تصمیم میگیرد روباتهایی به زمان گذشته بفرستد تا با سر به نیست کردن مادر جان کانر، رهبر گروه مقاومت، این قائله را به نفع خود به پایان برساند. ولی جان کانر در زمان آینده نیز بیکار ننشسته و با فرستادن سربازی به نام کایل ریس قصد دارد روبات T-800 (با بازی آرنولد شوارتزینگر) را نابود کند.
جلوههای ویژه بصری در ترمیناتور ۲: روز رستاخیز در آن دوران پدیدهای بی بدیل بود.
نکته جالب اینجاست سارا کانر به واسطه رابطهای که با محافظ خود یعنی کایل ریس داشته، حامله میشود. در واقع کایل ریس، پدر جان کانر است. پس باید فرض کنیم اسکاینت یا هر فردی که پشت این سیستم مخفی شده، از همان اول این واقعیت را میدانسته. در فیلم نیز تقابل دو ترمیناتور را با یکدیگر تماشا میکنیم که چطور T-800 مغلوب میشود. آیا اسکاینت واقعا هدفش این بود جلوی به دنیا آمدن جان کانر را بگیرد؟
جیمز کامرون به واسطه فیلم Terminator 2 جدا از چهار جایزه اسکار، جوایز ریز و درشتی را در جشنوارههای مختلف به خاطر این فیلم توانسته تصاحب کند. شاید این موفقیت دور از انتظار دنباله دوم، یکی از علل مهمی بود که چشم طمع به این فرنچایز را بیشتر کرد و بعدها کارگردانهای دیگری دنبالههای سوم و چهارم را برای این فرنچایز در نظر گرفتند. تقریبا همه هواداران دو آتشه مجموعه ترمیناتور اعتقاد دارند این دنبالهها به هیچ عنوان در خور ترمیناتورهای جیمز کامرون نبود.
چهره خوفناک آرنولد و هارلی دیویدسون، از معدود چهرههای سینمایی است که نمیتوان از یاد برد.
در قسمت دوم میبینیم جان کانر ۱۰ سال بیشتر سن ندارد و مادر واقعیاش، او را ترک کرده تا جان در امان باشد. این بار نیز دو ترمیناتور خوب و بد وارد این خط زمانی شده و به دنبال جان کانر میگردند. ولی این بار آرنولد شوارتزینگر در نقش ترمیناتورِ خوبِ داستان وارد قضیه میشود. جیمز کامرون این بار در دل ماجرا، جریانی دیگر خلق میکند. ترمیناتور آرنی (یا همان آرنولد) تصمیم دارد با ترور مایلز دیسون، جلوی شکل گرفتن اسکاینت را در وهله اول بگیرد. در قصه قسمت دوم متوجه میشویم دیسون با استفاده از پردازنده و بازوی خراب ترمیناتور T-800 در فیلم قبلی سعی میکند تا اسکاینت را راه بیندازد. ماجرا در Terminator 2 فراز و نشیبی دیدنی دارد ولی در نهایت با اینکه مایلز دیسون ترور نمیشود، روز رستاخیز (Judgment day) در آینده رخ نمیدهد؛ روزی که اسکاینت، موشکهای هستهای را قرار بود در کل دنیا پرتاب میکند تا نسل بشریت یک بار برای همیشه نابود شود.
نقطه مبهم و بحث برانگیز ماجرا اینجاست اگر جلوی روز رستاخیز در گذشته گرفته شود، پس هیچ جنگی در آینده نیز رخ نداده و ترمیناتوری نیز به سال ۱۹۸۴ برنمیگردد تا سارا کانر را به قتل برساند. اصلا کایل ریس به عقب برنمیگردد تا جان کانر به دنیا بیاید. این همه حفرات داستانی، دنبالههای دیگری میطلبید تا این ابهامات را کاملا توضیح دهد و به همین منظور ترمیناتور ۳: قیام ماشینها ساخته شد.
ترمیناتور ۳ ضعیفترین دنباله در این سری بود ولی تقابل بین آرنولد و ترمیناتور T-X جزو المانهای مثبت این فیلم بود.
در قسمت سوم توضیح داده شد روز رستاخیز متوقف نشده و صرفا این رویداد تاریخی به عقب افتاده و به جای به وقوع پیوستن روز رستاخیز در ۱۹۹۷میلادی، این اتفاق به سال ۲۰۰۴ موکول شد. این بار جان کانر به قدری بزرگ شده تا خودش برای جلوگیری از این اتفاق ناگوار تلاش کند. در Terminator 3 دیگر خبری از پایان خوب نیست و روز رستاخیز در نهایت رخ میدهد و جان کانر نیز در سال ۲۰۳۲ به دست ترمیناتور (آرنولد شوارتزینگر) به قتل میرسد. در انتها کیت، همسر جان کانر تلاش میکند با برنامهریزی مجدد ترمیناتور قاتل، وی را به گذشته بفرستد تا بلکه خط زمانی تغییر پیدا کند.
ماجرا اینجاست با اکران سومین دنباله، در حقیقت با سه بازه زمانی مختلف روبهرو شدیم. خط زمانی اول در فیلم نخست که روز رستاخیز در همان سال ۱۹۹۷ رخ داد. در ترمیناتور ۲ همین خط داستانی جلوتر میرود ولی با جلوگیری از روز رستاخیز، خط داستانی دومی شکل میگیرد که روز قیامت هیچوقت رخ نداده. و در نهایت خط داستانی سوم که کاملا با هر آنچه دیدیم تفاوت پیدا میکند و روز رستاخیز در سال ۲۰۰۴ با موفقیت روی میدهد.
در اردیبهشت ماه امسال بود که آرنولد شوارتزینگر در دنیای مجازی به صورت مستقیم از فیلمبرداری Terminator 6 خبر داد و پس از مدتی دیدیم جیمز کامرون آب پاکی را روی دست هواداران ترمیناتور ریخت و چقدر همگی از این خبر خوشحال شدیم.
به ظاهر کامرون قصد دارد به کمک تیم میلر (کارگردان ششمین دنباله)، خط داستانی جدیدی برای شخصیتهای اصلی ترمیناتور در نظر بگیرد. از طرفی لیندا همیلتون، بازیگر نقش سارا کانر پس از ۲۵ سال قرار است در Terminator 6 حضور داشته باشد. پس به احتمال بسیار زیاد قصه ترمیناتور ۶ ادامه ماجراهای ترمیناتور ۲: روز رستاخیز خواهد بود.به عنوان یکی از هواداران سری ترمیناتور و دنیای آخرالزمان روباتیک منتظر هستم تا کامرون یک بار دیگر ما را در دنیایی که روزی خودش ساخته، مجدد غرق کند.کماکان این که جیمز کامرون بارها در مصاحبههای مختلف اعلام کرده سری ترمیناتور از قسمت سوم به بعد، به مانند «یک رویای بد» میماند. آیا قرار است در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی از این کابوس بد بیرون بیاییم؟ باید منتظر ماند.
برای مشاهده ادامه متن به سایت digiato مراجعه کنید ..!